Doktor_Miodek_LOGO
 Gospodarstwo Pszczelarskie „Doktor Miodek” dołączyło do grona producentów
z Certyfikatem Wyroby Naturalne Polska.

Analiza parametrów organoleptycznych i fizykochemicznych produktów potwierdziła najwyższą jakość miodu.

Gospodarstwo Pszczelarskie zostało założone przez dr hab. inż. Sławomira Bakier.
Ma charakter gospodarstwa rodzinnego, w którym pracują członkowie rodziny.
Początki jego powstania sięgają 1977 roku. Stworzone zostało na bazie wielkiej pasji, jaką dla właściciela stały się pszczoły i miód. Składa się z pasieki wędrownej o wielkości około 200 pni i zaplecza umożliwiającego pozyskiwanie miodu w warunkach higienicznych, typowych w Unii Europejskiej. Posiadane wyposażenie techniczne umożliwia uzyskiwanie miodu o najwyższej jakości w postaci: płynnej, skrystalizowanej lub kremowej oraz mieszanin miodu z pyłkiem i propolisem. Funkcjonuje na terenie województwa podlaskiego, głównie tzw. ściany wschodniej. Pszczoły na pożytki wywożone są na obszary Puszczy Białowieskiej, Puszczy Knyszyńskiej oraz uprawy rolnicze od Sokółki po Bielsk Podlaski.
Gospodarstwo Pszczelarskie „Doktor Miodek” w swojej ofercie ma miód wytworzony wyłącznie w swoim gospodarstwie.
Informacje kontaktowe dotyczące producenta:
logodrmiodekstrona
wielokwiatowy
Miód nektarowy wielokwiatowy

Pochodzi z nektaru zebranego przez pszczoły z różnych kwiatów (np.malina, kruszyna, chaber). Działa wzmacniająco, regeneruje organizm człowieka, szczególnie zalecany na schorzenia alergiczne.

rzepakowokremowy
Miód nektarowy rzepakowy w postaci kremowej

Powstaje z nektaru kwiatów rzepaku. Polecany przy miażdżycy, wyrównuje niedobory potasu, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i pierwiastki odżywcze. Można stosować w chorobach wątroby, w czasie ciężkiej pracy fizycznej jak i w wysiłku intelektualnym.Stosowany zewnętrznie przyśpiesza gojenie się ran.

zpropolisem
Miód z propolisem

Mieszanina miodu z propolisem, który zawiera flawonoidy, substancje lipidowo- woskowe, biopierwiastki. Mieszanina ma działanie bakteriobójcze, regenerujące, znieczulające oraz stymulujące układ immunologiczny. Zalecane spożywanie w przewlekłych chorobach gardła i krtani.

lipowy
Miód lipowy

Powstaje z nektaru kwiatów lipy. Wskazany przy kłopotach w z górnymi drogami oddechowymi. Działa antybiotycznie, uspokajająco, napotnie, przeciwgorączkowo i aseptycznie. Wspomaga leczenie chorób układu oddechowego, działa wykrztuśnie. Uspokaja, w stanach niepokoju ułatwia zasypianie.

gryczany
Miód gryczany

Powstaje z nektaru zebranych z kwiatu gryki. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego magnezu. Regularne spożywanie poprawia pamięć, Działa leczniczo w chorobach układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy. Charakteryzuje się silnym działaniem antybakteryjnym i aseptycznym. Jest miodem o najsilniejszej aktywności enzymatycznej. Wzmaga przemianię materii w organizmie człowieka. Sprzyja odbudowie komórek kostnych. Zalecany jest również w nerwicach i stanach wyczerpania psychicznego.

pylekipropolis
Miód z pyłkiem i propolisem

Mieszanina miodu propolisu i pyłku kwiatowego. Wzmacnia organizm człowieka, podnosi poziom hemoglobiny we krwi. Uzupełnia niedobory witamin – głównie z grupy B, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz egzogennych białek.