W dniach 26-28 kwietnia 2016 r. odbyły się w Pradze 19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Vino & Delikatesy.
Na powierzchni 5,5 tys. m2 swoje wyroby zaprezentowały 184 firmy z 12 państw (wystawcy zagraniczni stanowili 19% ogółu). Targi odwiedziło 13,1 tys. osób, z czego 53% stanowili profesjonaliści z branży gastronomicznej lub handlu.
Polskie stoisko informacyjno-promocyjne na targach po raz trzeci zorganizowane zostało przez WPHI Ambasady RP w Pradze. Z jego powierzchni mogły korzystać – np. dla celów spotkań B2B czy udostępniania materiałów informacyjnych – polskie firmy i zrzeszenia branżowe. Wyroby Naturalne Polska jako jednostka certyfikująca, prezentowała najwyższej jakości produkty z Certyfikatem, można było skosztować i otrzymać informator dotyczący wszystkich producentów z Certyfikatem. Cieszyły się one dużym zainteresowaniem. Stoisko wizytowała Pani Ambasador Rzeczypospolitej Polskiej w Republice Czeskiej Grażyna Bernatowicz. Nowością tegorocznej edycji targów była organizacja wyspecjalizowanych spotkań B2B w różnych obszarach przemysłu spożywczego (26 IV – żywność, 27 IV – napoje, 28 IV – technologie gastronomiczne). W jednej z hal centrum wystawienniczego odbywały się zamknięte prezentacje przeznaczone jedynie dla zaproszonych profesjonalistów z branży.

Dziękujemy wszystkim firmom za dostarczone produkty a w szczególności:
Z.P.C. Flisan, Nalewki IZI, Anna i Tomasz Nietupscy, SerMix, Góralska Osada, Za Wierchem, Balser, Wędliny Majerczyk, Tłoczni Maurer.

DCIM100GOPROG0043845.

galeria zdjęć