targi86

Przed nami już siódma edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Jak co roku w sierpniu na zakopiańskiej Dolnej Równi Krupowej swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy. Nie zabraknie również wyrobów rękodzieła ludowego czy charakterystycznego dla danego regionu.  Zabiegamy o to, aby w czasie targów Zakopane stało się europejską stolicą tego co na naszym kontynencie jest najlepsze z produktów tradycyjnych i regionalnych. Chcemy pokazać, że bardzo często tuż obok nas wytwarzane są produkty wartościowe, o których jednak niewiele wiemy.

VII Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Na VII Europejskich Targach Produktów Regionalnych w Zakopanem, na stoisku WNP, na odwiedzających czekać będzie wiele atrakcji. Będzie można m.in. skosztować produktów z Certyfikatem, zapoznać się z działalnością producentów, zasięgnąć porad ekspertów co do produkcji i sprzedaży produktów tradycyjnych i regionalnych. Dużą  atrakcją dla wszystkich będą pokazy kulinarne Dominiki Wójciak na produktach z Certyfikatem WNP. Dominika jest zwyciężczynią III edycji MasterChefa, autorką książek kulinarnych oraz prowadzącej autorskiego bloga „Kulinarne Bezdroża”. Będzie można skosztować wykonanych potraw, zakupić książki autorskie i osobiście porozmawiać
z mistrzynią kuchni.

Zapraszamy już dziś do udziału w VII Europejskich Targach Produktów Regionalnych w Zakopanem!

Więcej informacji o targach na stronie: www.produkty-regionalne.eu

oraz na profilu fb:

facebook